BIO

Veronique Efomi (Kinshasa, 1990) is een dichteres, spokenword-artieste en songwriter. Geboren in Congo en vanaf haar derde opgegroeid in Nederland, Dieren. Als kind en in haar tienerjaren deed Veronique aan theater, zang- en dansoptredens, maar is na een kleine onderbreking verliefd geworden op poëzie, schrijven en spreken: spokenword.

Ze is naar eigen zeggen, ‘een huppelende brug tussen het publiek en verstopte emoties’,. Veronique heeft thema’s als bijvoorbeeld, haar jeugd, relaties, taboes, angsten en vrouwelijkheid. Met alleen haar stem vertelt ze haar waargebeurde verhalen, bijna ritmisch en rijmend, met een mix van opluchting, kracht, kwetsbaarheid, die verschuild liggen onder driedubbele lagen, onverwachtse wendingen en met vlagen van absurdisme.

 

In 2015 maakte ze haar debuut op het podium van Mensen Zeggen Dingen. Sindsdien was haar werk te horen door het hele land. Veronique Efomi stond o.a op het Holland Festival, Afrika Now, Meer dan Muse, De Uitnacht Arnhem, Woorden Worden Zinnen Tolhuistuin, Museum Arnhem, Vers Poetry, Onuitgesproken en Van Abbe Museum.

Inmiddels heeft ze haar eerste spokenword videoclip Peter Pan (2017) uitgebracht en is ze vernoemd tot één van de Makers van Arnhem (2019).

Na drie jaar te hebben opgetreden met enkel alleen haar stem, voelde ze zich aangetrokken tot weer een andere manier van het uiten van haar gedachten en emoties: muziek. Hiermee wilt Veronique de mensen nog meer meenemen in haar verhaal. Zo werd dit jaar haar debuutalbum 'De Laatste Parel' geboren.

De voordrachten zijn Nederlandstalig geschreven, gesproken en gezongen door Veronique Efomi zelf en zijn verwikkeld in geluiden van ambiënt, synthwave en indie met Afrikaanse invloeden. De muziek is geproduceerd door songwriter en gitarist Bram de Gruijter en zowel gemixt als gemasterd door Wout de Kruijf. 'De Laatste Parel' is vanaf 29 februari 2020 te beluisteren op Spotify, ITunes en Apple Music.

DEZE NAMEN GINGEN U VOOR

MuseumArnhem_logo.jpg
de kerk.jpg
holland festival.png
Afrika-Museumlogo.jpg
Screen-shot-2014-01-13-at-11.56.17-AM-e1
logo-tropenmuseum-473x250.jpg
010 says it all.png
duwtje_logo_2.jpg
download (3).png
download.png
ruimtekoers.png
profielfoto.jpg
download (1).png

© 2020 VERONIQUE EFOMI

Veronique Efomi

Dichteres | Spokenword-artieste | Songwriter