Veronique Efomi (Kinshasa, 1990) is een spokenword-artieste, schrijfster en spreekster. Geboren in Congo en vanaf haar derde opgegroeid in Nederland, Dieren. Als kind en in de tienerjarren deed Veronique aan theater, zang- en dansoptredens, maar is na een kleine onderbreking verliefd geworden op poezië, schrijven en spreken: spokenword.

Ze is naar eigen zeggen, ‘een huppelende brug tussen het publiek en verstopte gevoelens’, heeft thema’s als bijvoorbeeld, haar jeugd, relaties, taboes, angsten en vrouwelijkheid. Met alleen haar stem vertelt ze haar waargebeurde verhalen, bijna ritmisch en rijmend, met een mix van opluchting, kracht, kwetsbaarheid, die verschuild liggen onder dubbele lagen, onverwachtse wendingen en met vlagen van absurdisme.

 

In 2015 maakte ze haar debuut op het podium van Mensen Zeggen Dingen. Sindsdien was haar werk te horen door het hele land. Ze stond bijvoorbeeld op het Holland Festival, Afrikamuseum, Theater Oostblok, OBA, Woorden Worden Zinnen, Alkebulan, Museum Arnhem, Vers Poetry, Onuitgesproken,Van Abbe Museum.

Inmiddels heeft ze haar eerste spokenword videoclip Peter Pan (2017) uitgebracht en is ze vernoemd tot een van de Makers van Arnhem (2019).

© 2019 VERONIQUE EFOMI

Veronique Efomi

Spokenword Artiest | Schrijfster | Spreker