BOYS2020-PORTRAIT-VERONIQUE-0002.jpg

BIO

De Congolese-Nederlandse Veronique Efomi (1990) is dichteres, spokenword-artieste, songwriter en auteur. 

Ze is naar eigen zeggen, ‘een huppelende brug tussen het publiek en verstopte emoties’,. Veronique heeft thema’s als bijvoorbeeld, haar jeugd, relaties, verschillende taboes, angsten en vrouwelijkheid. Haar verhalen zijn waargebeurd, bijna ritmisch en rijmend, met een mix van opluchting, kracht en kwetsbaarheid, die verschuild liggen onder driedubbele lagen, onverwachtse wendingen en met vlagen van absurdisme.

 

In 2015 maakte ze haar debuut op het podium van Mensen Zeggen Dingen. Sindsdien was haar werk te horen door het hele land. Veronique Efomi stond o.a op het Holland Festival, Toneelgroep Oostpool, Museum Arnhem en Babs' Woordsalon.

In 2019 is Veronique Efomi vernoemd tot één van de Makers van Arnhem (2019).

Na drie jaar te hebben opgetreden met enkel alleen haar stem, voelde ze zich aangetrokken tot weer een andere manier van het uiten van haar gedachten en emoties: muziek. Hiermee wilt Veronique de mensen nog meer meenemen in haar verhaal. 

Zo werd in het jaar 2020 haar debuutalbum 'De Laatste Parel' geboren. Haar werk is Nederlandstalig geschreven, gesproken en gezongen door Veronique Efomi zelf en zijn ze verwikkeld in geluiden van ambiënt, synthwave en indie met Afrikaanse invloeden. De muziek is geproduceerd door songwriter en gitarist Bram de Gruijter en zowel gemixt als gemasterd door Wout de Kruijf.

In 2021 heeft Veronique haar eerste boek Rijker Dan De Koning uitgebracht. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal over haar onstuimige groeiproces.

Ook is Veronique Efomi gekozen als dichterskeuze van jaar 2021 door Babs Gons die genomineerd voor De Johnny Prijs De Poëzie.

DEZE NAMEN GINGEN U VOOR

MuseumArnhem_logo.jpg
de kerk.jpg
holland festival.png
Afrika-Museumlogo.jpg
Screen-shot-2014-01-13-at-11.56.17-AM-e1
logo-tropenmuseum-473x250.jpg
010 says it all.png
duwtje_logo_2.jpg
download (3).png
download.png
ruimtekoers.png
profielfoto.jpg
download (2).png
download (1).png
toneelgroepoostpool-765x510.jpg
aspc_logo.png
rozet.jpg
TiVre-logo-BLACK.png
VanAbbemuseum_logo.jpg
5Fl1w1AA_400x400.jpg
waterkracht.png
slaa-logo.png
babs-woordsalon.png
papieren helden.png
omstand.jpg
prijs de poezie.png